به گزارش خبرگزاری حوزه، آقای دکتر فروتن مدیر گروه فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، در نشست علمی با موضوع «هوش مصنوعی وکاربردهای آن» که در جمع طلاب، کادر و مبلّغات مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) دزفول برگزار شد، به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی پرداخت.
وی افزود: در حال حاضر همه جا نام هوش مصنوعی را به عنوان یک پدیده ی نوظهور می شنوید اما تاریخچه ی هوش مصنوعی به قدمت ساخت کامپیوترها برمی گردد و قبل از ساخت کامپیوترهای امروزی درمورد هوش مصنوعی مطالعه می کردند.
فروتن به تعریف هوش پرداخت و گفت: منظور از هوش در هوش مصنوعی صرفا افراد باهوش نیست. منظور از هوش، هوش عمومی است مانند انسانی که بتواند تکلم کند، از اندامش در راستای کاری که میخواهد استفاده کند، پرنده هایی که کوچ می کنند و... وقتی گفته می شود هوش مصنوعی انتظار این است در قالب نرم افزاری این موارد انجام و شبیه سازی شود.
استاد دانشگاه بیان کرد: هوش مصنوعی یعنی مانند انسان فکر کند، منطقی فکر کند. مانند انسان عمل کند، منطقی عمل کند. تعاریف دیگری از هوش مصنوعی مربوط به سال ۱۹۵۰ میلادی است که بیان می دارد هوش مصنوعی آن است که از او سؤالی بپرسی اما متوجه نشوی که پاسخ آن، کارِ کامپیوتر بوده است.
وی در بخشی از سخنانشان تفاوت های بین هوش انسانی و هوش مصنوعی را بیان کرد و افزود: هر چیزی را که بتوان از انسان، فرموله و الگوریتم کرد میتوان آن را در کامپیوتر پیاده کرد، اما خیلی چیزها را نمی توان به کامپیوتر واگذار کرد مثل موارد استنتاجی که نیاز به بحث، توضیح و بیان تجربیات دارد.
فروتن در ادامه به برخی از زمینه های کاربرد هوش مصنوعی اشاره و عنوان کرد: هوش مصنوعی مزایایی دارد مانند افزایش بهره وری و بهبود دقت و همچنین در امور پزشکی، خودروهای خودران، بازی های ویدیویی و کامپیوتری استفاده می شود.
وی افزود: برخی چالش های هوش مصنوعی شامل عدم حفظ امنیت و حریم خصوصی هست. همچنین در مقاله ها و کتاب ها و... سرقت ادبی رعایت نمی شود که ممکن هست نتیجه ی جستجوی من آثار دیگر افراد باشد و برخی چالش های دیگر. مهم ترین حوزه در هوش مصنوعی حوزه آموزش هست. استفاده از هوش مصنوعی در آموزش باید در شاخه هایی باشد که کارآیی را برای شما داشته باشد. از آن برای خلاصه نویسی ، سازمان دهی مطالب ، طرح درس و سوال میتوان استفاده کرد.